SAVATE
Etika- Esztétika-Hatékonyság
Európai küzdősport
Több mint 200 éve
Budapest Open
Budapest Open
Gyermek oktatás
Nemzetközi versenyek
Assaut Európa Bajnokság Budapest

2016-os világbajnokság-beszámoló

Nyilasy Peti a dobogón2016. szeptember 7-én kezdődött az idei évi Assaut világbajnokság, mely rendhagyó módon együtt került megrendezésre a Canne de Combat világbajnoksággal. Az ötlet nagyon jónak tűnt, hisz így a méltatlanul kevésbé népszerű sport is nagyobb hírverést és publicitást kaphatott, a lebonyolítással azonban már voltak problémák. A versenyt különlegessé tette, hogy most először három napra osztották szét, így kevesebb terhelést adva a bíróknak és a versenyzőknek, többet a pénztárcánknak és a szurkolóknak. Szerencsére a gyönyörű és barátságos kisvárosban rendezték meg Varasdon (Horvátország) amit már jól ismerünk és igen közel van Budapesthez. Természetesen a versenyen kívül sok egyéb munka is hárult ránk, hisz a Fisav (világszövetség) és a Cesav (európai szövetség) is erre az időre hirdette ki a tisztújító taggyűlését, elnökválasztást, és számos fontos megbeszélést. A  szerda este egyből egy hosszú megbeszéléssel és tisztségválasztással kezdődött, ahol szövetségünk elnökét, Lovászi Viktort a Cesav alelnöki pozíciójába választották, Sinisa Kovacic-al, a horvát szövetség elnökével egyetemben. A nagy megtiszteltetés mellett sok munkával is fog járni a tisztség, de a sportágunk érdekében szükség van a fiatalításra.

A versenyzőink be is mérlegeltek ez alatt, és mindenki tökéletes súlyban vágott neki a másnapi mérkőzéseknek.  A célunk, mivel újonc csapattal érkeztünk, a minél több győztes mérkőzés, és a tapasztalatgyűjtés volt. Ezeket a célokat maradéktalanul teljesítettük, ha a lebonyolítási rendszer nem változik, akár dobogó közelébe is kerülhettünk volna, de így be kellett érnünk a csoportmérkőzésekben való jó szerepeléssel, Szerterdirisz Ermisz a nehézsúlyban két győzelemmel, és egy vereséggel ( a későbbi ezüstérmes Belga ellenfelétől elszenvedve) csoportmásodik, Bódis Róbert egy győzelem, egy vereséggel csoportmásodik ( ő szintén az ezüstérmestől kapott ki), Körmöczi Sára pedig csoportharmadikként végzett.  Az egy bronzérmet Nyilasy Péter a Canne küldöttség egyetlen férfi tagja nyerte, Petiben mindig benne van az érem lehetősége, most sem csalódtunk!

A három napos verseny fárasztó volt, de sokat tanultunk ismét. A nemzetközi szövetség taggyűlésén megválasztották a következő periódusra az elnököt, aki továbbra is Julie Gabriel, és a menedzsmentet, amiben szintén bekerült Lovászi Viktor, aki Miodrag Rakic alatt fog dolgozni, az utánpótlás szekcióban. Kiemelnénk még a szurkolóinkat, akik végig kísértek minket, és segítették a munkánkat, szurkolásukkal és támogatásukkal.

Képek és egyéb információk facebook oldalunkon!

  • All
  • Canne De Combat
  • Savate Verseny
  • University Boxing Club
  • Alapértelmezett
  • Cím
  • Dátum
  • Véletlenszerű
További hírek Tartsd lenyomva a SHIFT billentyűt az összes megtekintéséhez Összes betöltése
Kövess minket Facebook-on! Kövess minket Twitter-en! Kövess minket Google+-on!